Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо Палестини

261
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Генеральна Асамблея (ГА) ООН в середу засудила Ізраїль за непропорційне застосування сили проти учасників масових виступів на кордоні…
КИЇВ. 14 червня. УНН. Генеральна Асамблея (ГА) ООН в середу засудила Ізраїль за непропорційне застосування сили проти учасників масових виступів на кордоні сектора Гази і розпорядилася вивчити варіанти надання міжнародного захисту палестинцям. Відповідна резолюція прийнята більшістю голосів. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт ООН.
За документ висловилися 120 країн Генасамблеї. Проти його прийняття проголосували вісім країн, в тому числі Ізраїль і США. Ще 45 делегацій при голосуванні утрималися.
У прийнятій резолюції ГА засудила “надмірнe, непропорційнe і невибіркове” застосування Ізраїлем сили проти учасників масових виступів на кордоні сектора Гази, а також зажадала “утриматися від подібних дій”. Генасамблея закликала розглянути “заходи, що гарантують безпеку і захист палестинського цивільного населення” на “окупованих територіях, включаючи сектор Гази”.

Continue reading...