МЗС вимагає в РФ запезпечити доступ Денісовій до українських політв'язнів

195
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Омбудсмен заявила, що інформація, яка надходить про стан Олега Сенцова та Володимира Балуха досить суперечлива.
Міністерство закордонних справ України звернулося до Росії з проханням надати Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій доступ до політв’язнів. Про це омбудсмен повідомила у Facebook.
«Інформація, яка надходить про стан Олега Сенцова та Володимира Балуха досить суперечлива: вони голодують, або ж, навпаки, що припинили голодування, вживають поживні суміші і набирають вагу. У відеозв’язку з Олегом відмовили. Фото не надають. Все це викликає велике занепокоєння і недовіру!», — зауважила вона.
Так, вона вимагає від РФ терміново надати їй доступ до українських полвтв’язнів.
«Я маю на власні очі побачити Олега Сенцова та Володимира Балуха, які продовжують голодування. Маю зустрітися із Олександром Кольченком, Станіславом Клихом, Романом Сущенком… Вимагаю від Росії терміново надати мені допуск до українських політв’язнів!», — наголосила Денісова.
Нагадаємо, 22 червня Міністерство юстиції звернулося до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з проханням надати вказівки щодо Росії, яка не надає українському омбудсмену Людмилі Денісовій доступу до українського режисера Олега Сенцова.

Continue reading...