Через пожежі на військових арсеналах Україна втратила до п'яти мільярдів доларів — ЗМІ

196
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Якщо НП траплятимуться із такою ж регулярністю, як досі, війську просто не вистачить снарядів для спротиву.
В останні роки в арсеналах Збройних сил України із завидною постійністю спалахують пожежі; у цих пожежах держава зазнала величезних збитків, втративши боєприпасів на дуже великі суми.
Експерти називають різні цифри — від сотень мільйонів до п’яти мільярдів доларів, повідомляє ТСН .
Однак крім фінансового аспекту такі пожежі, зокрема, втрата снарядів великого калібру після спалаху в арсеналах Міністерства оборони близько Ічні, мають й інші, у якомусь сенсі критичні для боєздатності держави наслідки.
Проблема в тому, що в України завжди була важка ситуація із боєприпасами великого калібру — так, рік тому у ЗСУ була цілком можлива ситуація, що батареї великих калібрів при ймовірному загостренні ситуації на фронті будуть мовчати через відсутність снарядів. Держава увесь час шукала можливість розгорнути виробництво, або, на худий кінець, купити необхідні боєприпаси, в тому числі і за кордоном, нехай і втридорога — хоча тут ситуація впиралася вже не стільки у фінанси, скільки в охочих продати Україні великокаліберні снаряди. Бо НАТО і США при всій своїй декларованій словесно-дипломатичній підтримці не поспішали постачати своєму союзнику летальну зброю та боєприпаси до неї.
Читайте також Після вибухового апокаліпсиса: як Чернігівщина повертається до життя
Незважаючи на те, що нещодавно держава все-таки зуміла налагодити випуск великокаліберних снарядів, їхній дефіцит в армії залишається гострим. І ворог про це знає не гірше, ніж українські військові експерти і аналітики.

Continue reading...