У РПЦ заявили, що її парафіяни не зможуть молитися в храмах Константинополя на Афоні

308
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Віруючі Російської православної церкви (РПЦ) не зможуть молитися і причащатися в храмах на горі Афон у Греції через розрив відносин між…
КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Віруючі Російської православної церкви (РПЦ) не зможуть молитися і причащатися в храмах на горі Афон у Греції через розрив відносин між Московським і Константинопольським патріархатами. Про це в понеділок російському агентству ТАРС сказав прес-секретар Патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков, інформує УНН.
“Афон є канонічною територією Константинопольського патріархату з усіма наслідками, що випливають звідси”, — сказав Волков.
Він пояснив, що розрив відносин між Московським і Константинопольським патріархатом, про який Синод РПЦ заявив в понеділок, для “вірних нашої Церкви означає, що відтепер і надалі до зміни позиції Константинополя і, відповідно, перегляду своєї позиції Російською Церквою, вони не зможуть брати участь в богослужіннях, причащатися, молитися в храмах Константинопольського патріархату, брати участь в інших таїнствах”.

Continue reading...