ЗМІ оприлюднили проект указу Зеленського про розпуск Верховної Ради

253
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Команда новообраного президента України Володимира Зеленського вже готує указ про достроковий розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів; швидше за все, він буде підписаний відразу…
Команда новообраного президента України Володимира Зеленського вже готує указ про достроковий розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів; швидше за все, він буде підписаний відразу після інавгурації, яка відбудеться 20 травня. Проект президентського указу у п’ятницю, 17 травня, оприлюднила Страна.
Журналісти «Страны» стверджують, що цей документ передали їм джерела у команді Зеленського. Відзначається, що цей варіант указу – попередній, чорновий, тобто, його остаточний текст не затверджений, як і не затверджено остаточне рішення про розпуск Ради.
«Ще йдуть дискусії, але проект вже є. Можливо, він ще буде доопрацьовуватися», – сказало джерело.
Як стверджується у проекті документа, з 19 лютого 2016 року, після виходу з коаліції депутатів ВО «Батьківщина» і «Самопомічі», у двох інших фракціях – це БПП і «Народний фронт» – знаходиться менше 226 депутатів, тобто менше половини конституційного складу парламенту. Саме на цій підставі у президента є право розпустити Раду.
«Якщо протягом одного місяця у Верховній Раді України відсутня коаліція депутатських фракцій, яка б відповідала вимогам статті 83 Конституції України, то президент України має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України», – йдеться у проекті указу.

Continue reading...