"Газпром" заговорив про поставки дешевого газу в Україну: що на це кажуть у "Нафтогазі"

270
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Газпром» готовий почати переговори про прямі поставки газу в Україну, які дозволять знизити ціну на блакитне пальне для споживачів на 25% від існуючої. Ці…
«Газпром» готовий почати переговори про прямі поставки газу в Україну, які дозволять знизити ціну на блакитне пальне для споживачів на 25% від існуючої. Ці переговори російський газовий монополіст пов’язує з переговорами про продовження транзиту газу через Україну на період після 2019 року.
Таку заяву зробив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер після зустрічі з головою політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктором Медведчуком та нардепом Юрієм Бойком, які знову літали до Москви.
«Питання про те, чи буде прямий контракт на поставку російського газу на український ринок, чи його не буде, – це також питання про те, які газотранспортні потужності «Газпром», РФ матимуть на кордоні Росії і України для подачі газу в газотранспортну систему України», – сказав Міллер.
Першим, найголовнішим і найбільш значущим питанням, на думку голови «Газпрому», є укладення прямого контракту на поставку російського газу в Україну.
Перш за все, це питання цін, які, звичайно ж, будуть нижчими, які будуть, без сумніву, більш конкурентоспроможними, ніж будь-які інші варіанти поставок газу, – заявив Міллер.
Голова «Газпрому» Олексій Міллер
Він також висловився за прямі переговори з офіційним Києвом щодо газових питань, тоді як останні роки сторони зустрічаються здебільшого в тристоронньому форматі за участю представників ЄС.

Continue reading...