Вбивство Шеремета: хронологія розслідування, яке триває чотири роки

369
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Павла Шеремета вбили 20 липня 2016-го. Факти ICTV склали хронологію розслідування, яке через три роки принесло перші результати, затримані підозрювані
У середу вранці,20 липня,2016 року в Києві невідомі підірвали автомобіль, в якому знаходився відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух прогримів на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка практично одразу, як Шеремет виїхав з дому близько 7.45.
Очевидці повідомили, що після замаху журналіст, який перебував у машині один, ще був живий, але помер до приїзду швидкої допомоги.
Раніше слідчі Генпрокуратури опрацьовували чотири основні версії злочину: професійна журналістська діяльність; особиста неприязнь; дестабілізація обстановки в Україні; помилка об’єктом (підірваний автомобіль належав Олені Притулі, керівнику Української правди, де останні п’ять років працював Шеремет).
Читайте: 200 днів брехні: активісти вимагають звільнення затриманих у справі Шеремета
На початку серпня 2016 року в Генпрокуратурі заявили, що особи, які заклали вибухівку під машину, не встановлені. При цьому ГПУ розповсюдила фото підозрюваних.10 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко заявив про серйозний прогрес у справі Шеремета. При цьому оприлюднити інформацію в ГПУ відмовилися. У серпні 2016 року Національна поліція звернулася до ФБР за допомогою у встановленні підозрюваних. На початку вересня 2016 року в поліції заявили про відсутність істотного прогресу в справі, але висловили впевненість, що “є всі шанси” розкрити убивство Шеремета. У середині жовтня 2016 року в прокуратурі заявили про досягнутий прогрес у слідстві щодо цієї справи.

Continue reading...