У Кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва: чому повторний наступ малоймовірний

111
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва та сподіваються на повномасштабну перемогу у війні до початку осені. Про це пише російське опозиційне видання
У Кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва та сподіваються на повномасштабну перемогу у війні до початку осені. Про це пише російське опозиційне видання Медуза з посиланням на два джерела, близькі до Кремля, одне з яких працює в Адміністрації президента Російської Федерації (АП РФ). Видання зазначає, що у внутрішньополітичному блоці АП РФ – на тлі просування російських військ на Донбасі – знову виникла надія, що Москва може за кілька місяців “довести війну в Україні до перемоги”.
“Програмою-мінімум” для “оголошення перемоги” наприкінці травня у Кремлі вважають взяття російськими військами усієї території Донецької та Луганської областей. У той час як “програмою-максимум”, як і раніше, називається взяття під контроль Києва. За словами співрозмовників Медузи в Кремлі, вище керівництво Росії, як і раніше, не відмовилося від цієї мети. За словами співрозмовників Медузи, подібні настрої поширилися не лише у Кремлі, а й у керівництві правлячої партії у РФ Єдина Росія. Видання зазначає, що їхнім джерелам невідомо, як саме зараз оцінюють перспективи наступу на Київ у керівництві Міноборони РФ. При цьому видання зауважує, що в цьому сенсі російському керівництву залишається простір для маневру: наприклад, на війну можуть бути масово відправлені строковики.

Continue reading...