Йом Кіпур 2024: традиції та обряди великого свята

40
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Йом-Кіпур — одне з найважливіших єврейських свят, яке присвячене очищенню душі та примиренню з Богом і ближніми. Це свято супроводжується постом, моли.
Йом-Кіпур — одне з найважливіших єврейських свят, яке присвячене очищенню душі та примиренню з Богом і ближніми. Це свято супроводжується постом, молитвами та особливими обрядами, що допомагають вірянам знайти внутрішній спокій і відновити духовний зв’язок.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає, коли День Спокути у 2024 році, а також історію, обряди і традиції свята.Дата свята
Йом-Кіпур, або День Спокути, є завершальним етапом сорокаденного періоду духовного очищення. Цей період розпочинається з місяця Елул, коли євреї підбивають підсумки минулого року, і продовжується десятьма днями покаяння, які тривають від Судного дня (Рош-Гашана) до самого Йом-Кіпура. Саме в цей день остаточно вирішується доля кожної людини на наступний рік.
У 2024 році Йом-Кіпур відзначатиметься 11-12 жовтня.Правила і традиції Йом Кіпур
Перед святом Йом Кіпур важливо підготуватися духовно, осмислити свої вчинки за минулий рік і зробити внутрішній аналіз (хешбон нефеш). Це час для покаяння, коли ми повинні прагнути до примирення як з Богом, так і з людьми.
Духовне очищення в Йом Кіпур базується на двох умовах: тшува (покаяння) і примирення з близькими.

Continue reading...