Білоруська автокефальна православна церква заявила про намір також отримати автокефалію — ЗМІ

267
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Білоруська автокефальна православна церква (БАПЦ) заявила, що повністю підтримує надання томосу УПЦ і також має на меті офіційно отримати статус автокефалії, заявив першоієрарх БАПЦ архієпископ…
Білоруська автокефальна православна церква (БАПЦ) заявила, що повністю підтримує надання томосу УПЦ і також має на меті офіційно отримати статус автокефалії, заявив першоієрарх БАПЦ архієпископ Святослав (Логін) в інтерв’ю Радіо Свобода.
«Ми, звичайно, підтримуємо це рішення. Наша мета — також легалізуватися в Білорусі і офіційно отримати статус автокефалії… Історично ми маємо багатовікову православну традицію. У минулому столітті наша церква робила реальні кроки для того, щоб отримати автокефалію і щоб її визнали», — прокоментував Святослав рішення Константинопольського патріархату надати Українській православній церкві статус автокефальної.
За словами церковника, у минулому білоруська і українська церква мали єдину метрополію — церква в Білорусі починалася з Київської митрополії.
«Пізніше це була Києво-Литовська митрополія з центром у Новогрудку — вона була знищена Московською церквою. І донині Москва робить все, щоб Українська і Білоруська церкві автокефалії не отримали», — розповів архієпископ.
Втім, зазначив він, для того, щоб білоруське православ’я отримало автокефальний статус, має бути у наявності бажання віруючих і влади — щоб держава була духовно незалежною, має бути незалежність церкви, тому держава в цій незалежності має бути зацікавлена.

Continue reading...