У США розповіли деталі удару надпотужною неядерною бомбою в Афганістані

314
0
TEILEN

Надпотужний неядерний боєприпас застосований в Афганістані з метою скорочення оперативного простору для операцій бойовиків проти американських…
В.о. представника Держдепартаменту США Марк Тонер зазначив , що рішення було виваженим
Надпотужний неядерний боєприпас застосований в Афганістані з метою скорочення оперативного простору для операцій бойовиків проти американських військових радників та афганських сил безпеки. Про це повідомили в четвер офіційні представники Білого дому та Державного департаменту США, передає Укрінформ.
„Ми вразили систему тунелів і печер, які використовували бойовики ІДІЛ для вільного пересування, що полегшувало їм наведення вогню по американських військових радниках і афганських силах у цьому районі“, – прокоментував застосування незвичайного виду зброї представник Білого дому Шон Спайсер.
Він підкреслив, що „Сполучені Штати сприймають боротьбу з ІДІЛ дуже серйозно“, і для того, щоб здобути перемогу над угрупованням, „необхідно позбавити їх оперативного простору, що ми і зробили“.
У той же час в.о. представника Держдепартаменту США Марк Тонер зазначив, що рішення було виваженим. „Я можу сказати, що це (рішення – ред.) було досягнуто за результатами обговорень, які ми мали з афганським урядом“, – повідомив Тонер.

Continue reading...