Home Ukraine Україна — українською Україна і Нідерланди будуть обмінюватися інформацією по справі про MH-17

Україна і Нідерланди будуть обмінюватися інформацією по справі про MH-17

347
0
SHARE

Сторони знаходяться на фінальному етапі підготовки документа.
Сторони знаходяться на фінальному етапі підготовки документа.
Зеркаль розповіла про нові зрушення у справі про МН-17
© UN Photo/ICJ-CIJ/Frank van Beek
Україна і Нідерланди підпишуть меморандум про обмін інформацією у справі про збитий у 2014 році Боїнг-777 рейсу MH-17. Це згодом стане в пригоді Україні в позові проти РФ щодо фінансування тероризму, повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.
“Голландці не хочуть, щоб проведена робота була поставлена під сумнів. Ми зараз працюємо над підписанням меморандуму про обмін інформацією, оскільки збитий Боїнг є частиною нашого позову до Росії щодо фінансування тероризму, а саме – постачання зброї для поразки цього літака”, – сказала Зеркаль в ефірі “5 каналу”.
Вона зазначила, що сторони знаходяться “на фінальному етапі підписання цього меморандуму”.
Читайте також: У Малайзії розраховують найближчим часом дізнатися імена тих, хто збив літак рейсу МН17
Нагадаємо, 17 липня 2014 року був збитий “Боїнг-777” рейсу MH17 “Малайзійських авіаліній” у небі над Донецькою областю, у зоні бойових дій поряд з селищем Шахтарськ. Літак летів рейсом “Амстердам-Куала-Лумпур”. Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.
28 вересня 2016 року міжнародні слідчі у своєму проміжному звіті першого етапу роботи Спільної слідчої групи (Joint Investigation Team, JIT) підтвердили причетність Росії до знищення MH17 .

Continue reading...