Home Ukraine Україна — українською МЗС України вимагає пустити консулів до 19-річного Павла Гриба, якого утримують у...

МЗС України вимагає пустити консулів до 19-річного Павла Гриба, якого утримують у СІЗО в Краснодарі

242
0
SHARE

МЗС України вимагає пустити консулів до 19-річного Павла Гриба, якого викрала ФСБ Росії Україна звинуватила РФ у порушенні міжнародного права
Міністерство закордонних справ України вимагає пустити консулів до 19-річного українця Павла Гриба, якого утримують у СІЗО в Краснодарі (РФ) . Про це повідомляється на сайті МЗС.
“Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України Павла Гриба, надати вичерпну інформацію про місце, причини і обставини його затримання, умови утримання та забезпечити його негайне повернення в Україну”, – йдеться в заяві МЗС.
Міністерство висловило протест російській стороні у зв’язку з безпідставним затриманням 25 серпня Павла Гриба й утриманням його в СІЗО у Краснодарі.
Також Україна звинуватила РФ у порушенні міжнародного права і назвала справу “політично мотивованою”.
Новини за темою: Українець Павло Гриб, який зник у Білорусі, швидше за все, в руках ФСБ РФ, – Грицак
“Вкрай неприпустимою є системна практика порушення російською стороною положень консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією щодо своєчасного інформування про затримання громадян України (протягом трьох днів з моменту арешту) і сприяння праву консула України на відвідування затриманого або засудженого співвітчизника.

Continue reading...