Home Ukraine Україна — українською У соцмережах почали з'являтися фото з місця розстрілу Аміни Окуєвої

У соцмережах почали з'являтися фото з місця розстрілу Аміни Окуєвої

260
0
SHARE

Усе, що відомо про напад на Окуєву та Осмаєва
На Київщині невідомі розстріляли автомобіль, в якому їхало подружжя чеченських добровольців Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Жінка від отриманих поранень померла, чоловіка забрали живого до лікарні.
Напад стався 30 жовтня, близько 20.30, біля селища Глеваха, машину обстріляли з кущів на залізничному переїзді, двоє зловмисників стріляли з автоматів.
Адам Осмаєв потім розповів, що в авто їх було двоє: він був за кермом, а його дружина – на пасажирському сидінні. Одна з куль влучила Аміні в голову і це поранення виявилося смертельним.
“Я, скільки міг, проїхав, тому що (нападники) влучили також у двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу (Аміні), але їй у голову поцілили. Так що…”, – сказав Адам у коментарі LB.ua .
Сам Осмаєв отримав поранення ноги, зараз він перебуває у лікарні під охороною. У телефонному коментарі ТСН він сказав, що не приділяє багато уваги своєму пораненню. Головне, що він хотів сказати: Аміна загинула за свободу чеченського і українського народів.
ВЕРСІЇ Є, АЛЕ ЇХ НЕ ОЗВУЧУЮТЬ
Одразу після злочину поліція ввела на території Київської області та сусідніх регіонів оперативний план “Перехоплення”. “Всі паралельні області зараз працюють над встановленням і затриманням злочинців”, – зазначив керівник Нацполіції Сергій Князєв.
У поліції також попросили водіїв з розумінням поставитися до перевірки транспортних засобів поліцейськими.
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов заявив, що слідство вже має кілька головних версій вбивства Аміни Окуєвої. Нині над ними працюють, але прокурор їх не називає.
“Аміна загинула, чоловіку зараз надається медична допомога. Вона була на пасажирському сидінні. Підключили всі технічні та правоохоронні засоби, щоб розкрити цей злочин. Я зараз їду, щоб оглядати одну з місцевостей, яка можливо має місце причетність до злочину”, – сказав Чібісов.
РОСІЙСЬКИЙ СЛІД, ЧЕЧЕНСЬКИЙ СЛІД
Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов зі свого боку заявив, що за вбивством Окуєвої стоять російські спецслужби . “Росія, продовжуючи агресію на сході України, розгорнула терор в глибокому тилу, знищуючи мужніх захисників нашої країни”, – сказав Турчинов.

Continue reading...