Home Ukraine Україна — українською Анонімний покупець на аукціоні придбав картину да Вінчі за рекордні $450 млн

Анонімний покупець на аукціоні придбав картину да Вінчі за рекордні $450 млн

124
0
SHARE

Картину Леонардо да Вінчі “Спаситель світу” продано на торгах аукціонного дому Christie’s у Нью-Йорку за 450 млн доларів.
Ця сума стала ціновим рекордом для творів мистецтв, проданих і на аукціоні, і приватно, йдеться в повідомленні на сайті аукціонного дому.
Попередній ціновий рекорд було встановлено два роки тому також на торгах Christie’s у Нью-Йорку, коли картину Пабло Пікассо “Алжирські жінки” купив колишній прем’єр-міністр Катару Хамад Аль Тані за 179 млн доларів.
Виграшна ставка на аукціоні склала 400 млн доларів, але разом з комісійними зборами Christie’s покупець заплатить за роботу понад 450 млн доларів.
Покупець брав участь в аукціоні по телефону і волів зберегти анонімність. Торги тривали 20 хвилин, а стартова ставка на шедевр була 100 млн доларів.
Да Вінчі помер в 1519 році, і вважається, що збереглося менш ніж 20 його живописних робіт. Лише одна з них увесь цей час перебувала в приватних колекціях – “Спаситель світу”, написана, швидше за все, після 1505 року.
На картині Христос, одягнений у блакитний хітон, перехоплений стрічкою з золотим орнаментом, благословляє правою рукою, а в лівій тримає прозору сферу – символ світобудови.

Continue reading...