Home Ukraine Україна — українською У зоні АТО бойовики активізувалися поблизу Світлодарської дуги

У зоні АТО бойовики активізувалися поблизу Світлодарської дуги

255
0
SHARE

За добу бойовики чотири рази обстріляли ВСУ.
За добу бойовики чотири рази обстріляли ВСУ.
© 79 десантно-штурмова бригада / Facebook
За минулу добу, 1 лютого, незаконні збройні формування чотири рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, проте ніхто з військовослужбовців не постраждав.
“За минулу добу в районі проведення АТО спостерігалася подальша активність бойовиків російсько-окупаційних військ. Зокрема бойовики продовжували застосовувати по позиціях захисників України важкі міномети, нахабно порушуючи Мінські домовленості”, – повідомив прес-центр штабу АТО.
На Луганському напрямку ворог активізувався в зоні Світлодарської дуги. У вечірній час супротивник більше двох годин вів вогонь по позиціях українських захисників поблизу Луганського з 120-мм і 82-мм мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. З таких же видів озброєнь вдень і ввечері бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО неподалік Троїцького.
“В цілому, незаконні збройні формування випустили по наших оборонних укріпленнях понад півсотні мін різних калібрів. У результаті ворожого обстрілу ніхто з українських військовослужбовців не постраждав”, – підкреслили в штабі АТО.
Читайте також: Бойовики обстріляли Кримське з мінометів калібру 120 мм
Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.
Однак бойовики російсько-терористичних формувань порушили його того ж дня, обстрілявши українські позиції на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів .

Continue reading...