Home Ukraine Україна — українською Британська поліція з'ясувала місце отруєння Скрипаля

Британська поліція з'ясувала місце отруєння Скрипаля

262
0
SHARE

Скрипалів отруїли на порозі власного будинку, заявляє поліція
Колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їх будинку в Солсбері; саме до такого висновку прийшла британська поліція після ретельного дослідження, передає Громадське.
Детективи вважають, що Скрипали вперше зазнали впливу отруйної речовини у себе вдома. Найбільшу її концентрацію знайшли біля вхідних дверей.
“Зараз у розслідуванні ми вважаємо, що Скрипали спочатку вступили в контакт з нервово-паралітичною речовиною біля своєї вхідних дверей. Тому ми зосереджуємо більшу частину наших зусиль на цьому місці і навколо. Ті, хто живе в цьому районі в Солсбері, можуть зіткнутися з обшуками і розслідуванням цієї справи, але я хочу запевнити, що ніяких ризиків немає, і наші дії є попереджувальними заходами”, – сказав провідний координатор по боротьбі з тероризмом Дін Хейдон.
Він додав, що у справі Скрипаля продовжують працювати 250 детективів разом з іншими експертами та партнерами. Співробітники поліції також продовжують переглядати більше 5 тисяч годин відеозаписів з камер спостереження для розслідування отруєння.
5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка.

Continue reading...