Home Ukraine Україна — українською Країни ЄС домовляються про висилку підозрюваних у шпигунстві російських дипломатів через "справу...

Країни ЄС домовляються про висилку підозрюваних у шпигунстві російських дипломатів через "справу Скрипаля"

1047
0
SHARE

Вже щонайменше 5 країн заявили, що розглядають цю можливість
Європейська шпигунська мережа Росії може бути демонтована буквально за кілька тижнів, повідомляє The Telegraph. Франція, Польща, Литва, Чехія і ще щонайменше одна країна заявили про свою готовність вислати російських дипломатів, підозрюваних у шпигунстві.
Причина – “справа Скрипаля”. Вчора, 22 березня, Європейська Рада висловила свою згоду з Великою Британією у питанні про причетність Росії до використання нервово-паралітичної речовини в Солсбері.
Так, Дональд Туск підкреслив, що керівники 28 країн Євросоюзу висловили свою згоду з відповідальністю Росії за напад.
Сьогодні, 23 березня, Європейська служба зовнішніх зв’язків оприлюднила офіційну позицію Європейської ради, прийняту на вчорашньому засіданні. Рада офіційно оголосила, що “з високим ступенем вірогідності” відповідальність за замах на Скрипаля і атаку з застосуванням хімічних речовин у Солсбері несе саме Російська Федерація.
“Ми висловлюємо беззастережну солідарність зі Сполученим Королівством перед обличчям цього серйозного виклику нашій спільній безпеці”, – підкреслюється в повідомленні.

Continue reading...