Home Ukraine Україна — українською Україна припинила програму економічного співробітництва з країною-агресором

Україна припинила програму економічного співробітництва з країною-агресором

166
0
SHARE

Кабінет міністрів України припинив дію Програми економічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією на 2011-2020 роки, як відповідь на протидію агресивній політиці РФ.
21 березня 2018 року Кабінет міністрів України, на своєму засіданні, припинив дію Програми економічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією на 2011-2020 роки. Про це повідомляється на Урядовому порталі. Рішення прийнято за пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Вказується, що припинення дії Програми є частиною комплексу заходів уряду, спрямованих на протидію агресивній політиці РФ в загальнополітичному контексті і в торговельно-економічній сфері зокрема.
«Дії, які протягом останніх кількох років РФ систематично вживає щодо України, прямо суперечать заявленим у Програмі цілям розвитку співробітництва між країнами», – зазначили у Кабміні. Також, вказали, яку торговельну та транзитну агресію послідовно здійснює РФ, починаючи з 2015 року:
• одностороннє припинення Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, у зв’язку з чим до товарів походженням з України застосовується ввізне мито у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС;
• заборона на імпорт для деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування, у тому числі походженням з України;
• фактичне блокування транзиту українських товарів територією Російської Федерації.

Continue reading...