Українці відзначають День Європи

268
0
SHARE

В Україні у суботу, 19 травня, відзначають День Європи. Свято присвячене єдності України з іншими європейськими країнами. Його відзначають у третю суботу травня.…
В Україні у суботу, 19 травня, відзначають День Європи. Свято присвячене єдності України з іншими європейськими країнами. Його відзначають у третю суботу травня. День Європи був встановлений з урахуванням стратегічного курсу держави на європейську інтеграцію указом президента від 19 квітня 2003 року.
Церемонія відкриття Дня Європи відбудеться на Поштовій площі в Києві в рамках фестивалю Kyiv Lights Festival. У ній братимуть участь керівники представництва Євросоюзу в Україні та посольств країн-членів ЄС. На захід запрошені посол Польщі в Україні Ян Пєкло, посол Болгарії Красимір Мінчев, посол Австрії Герміне Поппеллер, посол Італії Давіде де Ла Чечиліа, посол Франції Ізабель Дюмон. Участь в урочистостях візьмуть й другий секретар посольства Словаччини Браніслав Гало з другим секретарем посольства Нідерландів Джейхуном Остоваром.
У рамках святкування днів Європи проходить Міжнародний фестиваль світла і медіамистецтва на Поштовій, Михайлівській і Контрактовій площах, Андріївському узвозі в столиці.

Continue reading...