Home Ukraine Україна — українською В Україні відкриють посольство Ірландії

В Україні відкриють посольство Ірландії

167
0
SHARE

Міністр закордонних справ України подякував українській громаді за надання гуманітарної і фінансової допомоги, зокрема, українським військовим, лікарням, школам, дитячим будинкам.
Павло Клімкін під час офіційного візиту до Ірландії отримав запевнення ірландської сторони в неухильній підтримці санкцій проти Росії і готовності відстоювати українські інтереси в Європейському Союзі.
Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України, 28 червня Клімкін провів зустрічі з головою нижньої палати парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом і віце-прем’єр-міністром – міністром закордонних справ і торгівлі Ірландії Саймоном Ковене. На порядку денному зустрічей основними були питання двостороннього та багатостороннього співробітництва України та Ірландії в політичній, економічній, консульській та інших сферах, в тому числі євроатлантична інтеграція України та шляхи протидії агресії Росії.
“Ірландська сторона заявила про неухильну підтримку санкцій проти Росії і готовність відстоювати інтереси України в ЄС, а також відзначила наявність значного потенціалу для розвитку співпраці з Україною, насамперед у сферах сільського господарства, харчової промисловості, інформаційних технологій, фармацевтики, культурного обміну між університетами тощо”, – йдеться в повідомленні.
Як відзначили в МЗС, була досягнута домовленість направити до Україну торгово-економічну місію для відпрацювання на місці подальших шляхів розвитку бізнес-зв’язків.

Continue reading...