Home Ukraine Україна — українською Україна висловила протест через візит прем'єра РФ до окупованого Криму

Україна висловила протест через візит прем'єра РФ до окупованого Криму

252
0
SHARE

У МЗС наголосили, що перебування Мєдвєдєва в анексованому Криму є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України.
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з неузгодженим перебуванням прем’єр-міністра РФ Дмітрія Мєдвєдєва в окупованому Криму 28-29 липня 2018 року. Про це в понеділок, 30 липня, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.
“Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м. Севастополь”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, перебування Мєдвєдєва в анексованому Криму є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами.

Continue reading...