Home Ukraine Україна — українською Геращенко розповіла про результати першого дня переговорів тристоронніх груп у Мінську

Геращенко розповіла про результати першого дня переговорів тристоронніх груп у Мінську

283
0
SHARE

Російська сторона відкинула ініціативу обговорення обміну українських політв’язнів на засуджених в Україні росіян.
Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко розповіла про те, як минув перший день переговорів тристоронніх контактних груп із врегулювання ситуації в Україні в Мінську.
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
“На жаль, російська сторона і омбудcвумен РФ Т. Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України передачі РФ 36 її громадян в обмін на політв‘язнів Кремля. Росії її громадяни просто не потрібні… Ми ж все одно не складаємо руки! Я офіційно поінформувала представників РФ і ОБСЄ, що 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь в незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Путіна з проханням перемістити їх в РФ, в обмін на українців в російських тюрмах”, – заявила Геращенко.
Крім цього, вона зазначила, що відповідні звернення також було направлено дипломатичними каналами до російського МЗС.
Геращенко повідомила, що на переговорах було порушене питання щодо доступу представників ОБСЄ та МКЧХ до ув’язненого в Росії Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів .

Continue reading...