Home Ukraine Україна — українською Омелян намагався незаконно вплинути на антикорупційну перевірку, – НАБУ

Омелян намагався незаконно вплинути на антикорупційну перевірку, – НАБУ

254
0
SHARE

У НАБУ заявили, що інформація, яку розповсюджує міністр інфраструктури Омелян стосовно змісту повідомленої йому підозри, “не відповідає дійсності та вводить в оману суспільство”
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
У відомстві вважають, що міністр вживав заходів, спрямованих на приховання викритих порушень шляхом незаконного впливу на результати перевірки, яка проводилась стосовно нього.
У НАБУ нагадали, що стаття 368-2 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, набула чинності 26 квітня 2015 року. Відтак, Омеляну інкримінуються ті дії, які вчинені у період із квітня 2015 року по теперішній час.
“За результатами аналізу доходів та видатків міністра за період з 2000 року до 26 квітня 2015 року встановлено, що посадовець на цю дату не мав доходів, законність яких підтверджена доказами, і які б, із врахуванням здійснених видатків, дозволили б йому заощадити грошові кошти для подальшого набуття активів”, – заявили у НАБУ.
За даними які наводить антикорупційне бюро, в травні 2015 року міністр набув у власність новий автомобіль «БМВ Х5», вартістю 1,415 млн грн, зареєструвавши право власності на нього на свого брата.

Continue reading...