Home Ukraine Україна — українською Спецслужби РФ намагалися у телефонній бесіді спровокувати митрополита Епіфанія – ПЦУ

Спецслужби РФ намагалися у телефонній бесіді спровокувати митрополита Епіфанія – ПЦУ

222
0
SHARE

Спецслужби Російської Федерації намагалися в розмові телефоном спровокувати предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Епіфанія. Як повідомила прес-служба (ПЦУ), 21 грудня був здійснений дзвінок…
Спецслужби Російської Федерації намагалися в розмові телефоном спровокувати предстоятеля Православної церкви України (ПЦУ) митрополита Епіфанія. Як повідомила прес-служба (ПЦУ), 21 грудня був здійснений дзвінок від імені голови Комітету закордонних справ Європейського Парламенту Девіда Макалістера.
У ПЦУ зазначили, що під час розмови почали звучати провокаційні питання, зокрема про “захоплення Лаври”, про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до прав гомосексуалістів і тому подібне.
“Митрополит Епіфаній висловлював ті самі думки, що і у всіх публічних виступах: Українська Церква виступає проти насильства і розпалення ворожнечі, вона відкрита до діалогу; ніякого “захоплення Лаври” не може бути, а розмови про “захоплення” мають на меті сіяти напругу в суспільстві.

Continue reading...