Новини України сьогодні 30 січня 2019 – новини України і світу

277
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 30 січня 2019. Новини України та новини світу 30.01.2019, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Уряд втричі знизив норми споживання газу для населення без лічильників. У Миколаєві чоловік розстріляв подружжя на виході з суду через борг, який мав їм віддати. Медведчук відзначився новою сепаратистською заявою щодо статусу окупованого Донбасу. Такими були головні новини середи, 30 січня, в Україні та світі.
Норма споживання газу для тих, хто не має лічильників, складе 3,29 кубометра газу на одну особу, а не 9,8. Таке рішення прийняв Верховний Суд.
У січні громадяни почали отримувати платіжки від облгазів, які були фактично утричі більшими, ніж раніше. Це викликало обурення у людей і активно обговорювалось.
Відтак, Кабмін встановив, що з 9 серпня 2018 року починають діяти наступні тарифи для споживачів газу без лічильників:
– для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням – 3,29 кубометра газу; – для домогосподарств тільки з плитою – 5,39 кубометра; – для домогосподарств з плитою і газовим водонагрівачем 10,49 кубометра.
Раніше, якщо у споживача немає лічильника газу, рахунки мали виставлятися за такими нормами:
– для домогосподарств з газовою плитою за наявності центрального гарячого водопостачання – 9,8 кубометра газу; – для домогосподарств тільки з плитою – 18,3 кубометра газу; – для домогосподарств з плитою і газовим водонагрівачем – 23,6 кубометра газу.
Станом на 1 січня в Україні 782 тисячі господарств не мають лічильників газу .

Continue reading...