Home Ukraine Україна — українською Як Росія атакувала українські кораблі поблизу Керченської протоки: нові важливі деталі –...

Як Росія атакувала українські кораблі поблизу Керченської протоки: нові важливі деталі – 24 Канал

197
0
SHARE

Наприкінці листопада, коли Росія атакувала українські кораблі поблизу Керченської протоки, вона їх обстріляла і з великокаліберної гармати. Крім того, російські прикордонні кораблі пішли з вогнем за українськими суднами, коли ті почали розходитися задля уникнення обстрілу. Унаслідок цього і зазнали поранень троє українських моряків. Новини України, Конфлікт в Азовському морі, Україна – Росія, Новини Росії, Водний транспорт, Ілля Новіков – Телеканал новин 24
Наприкінці листопада, коли Росія атакувала українські кораблі поблизу Керченської протоки, вона їх обстріляла і з великокаліберної гармати. Крім того, російські прикордонні кораблі пішли з вогнем за українськими суднами, коли ті почали розходитися задля уникнення обстрілу. Унаслідок цього і зазнали поранень троє українських моряків.
Про це у ефірі радіостанції “Ехо Москви” розповів адвокат Ілля Новіков з посиланням на свого підзахисного, полоненого Кремлем українського моряка Романа Мокряка, який служив на судні “Бердянськ” під час атаки Кремля на Азові.
Як розповів правозахисник, тоді поблизу Керченської протоки прикордонники Російської Федерації обстріляли українські кораблі з великокаліберної гармати. За його словами, випустили вони близько 1200 снарядів.
“Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що “ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов’язаними це припинити”… Це “зобов’язаними припинити” вилилося у стрілянину з великокаліберної гармати по кораблях ВМС України.

Continue reading...