Home Ukraine Україна — українською Як Зеленському виправити помилки Порошенка – 28 травня 2019 – Телеканал новин...

Як Зеленському виправити помилки Порошенка – 28 травня 2019 – Телеканал новин 24

200
0
SHARE

Володимир Зеленський має відновити довіру до інституту президентства, репутація якого була знищена Петром Порошенком, адже він користувався повноваженнями як приватною власністю для задоволення особистих політичних та бізнес-потреб. Новини політики, Володимир Зеленський, Відеоблоги, Судді, Президент України, Чесна політика, Сергій Лещенко, Петро Порошенко, Порошенко і Зеленський, Законодавство – Телеканал новин 24
Володимир Зеленський має відновити довіру до інституту президентства, репутація якого була знищена Петром Порошенком, адже він користувався повноваженнями як приватною власністю для задоволення особистих політичних та бізнес-потреб.
Епоха президента Порошенка іде в небуття. За часів його володарювання Україна досягнула певного прогресу, тому несправедливим буде все фарбувати у чорні кольори. Але так само важливо відзначити, що влада Порошенка призвела до деградації у багатьох напрямках та тотальної дискредитації слова “реформи”.
На посаді президента Володимир Зеленський не встигне зробити все та одразу. Можливо, навіть, він не зможе задовольнити більшість громадян, оскільки суспільство завжди має завищені очікування. Але Зеленський точно може відновити довіру до інституту президента та зупинити найгірші, порочні практики Петра Порошенка.
Петро Порошенко
Зрештою, Зеленський просто має чесно робити свою роботу. Бути прогресивним, стати гарантом Конституції та бути взірцем її дотримання. Для цього треба зробити не так вже і багато.
Це – робота президента. Саме він, відповідно до 94 статті Конституції, протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його.
Також президент має право не підписувати закон, а заветувати. Тобто – повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради для повторного розгляду.
Порошенко систематично зловживав своїми обов’язками, просто не підписуючи закони. Він побив рекорди всіх своїх попередників. Ми підрахували, що за час своєї п”ятирічної каденції, Порошенко 121 раз порушив Конституції України. Загальний час “перетримки” законів, станом на лютий поточного року, складав 3639 днів – майже 10 років.
Що робити Зеленському? Тому, вступаючи в повноваження, Зеленському важливо оприлюднити інформацію числа законів, які знаходяться у президента України на підписі, але так і не дочекалися автографу Порошенка.

Continue reading...