Home Ukraine Україна — українською Новини України сьогодні – 9 травня 2020 новини Україна, світ

Новини України сьогодні – 9 травня 2020 новини Україна, світ

117
0
SHARE

Новини України та світу сьогодні 9 травня 2020. Останні новини України, новини світу за день, новини 09.05.2020 в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua
В Україні відзначили День перемоги над нацизмом: десь із порушенням карантину, а десь із використанням забороненої радянської символіки. На антарктичній станції “Академік Вернадський” загинув 35-річний Василь Омелянович. У США помер музикант Літл Річард – його називали батьком рок-н-ролу. Такими були головні новини за суботу,9 травня, в Україні та світі.
Найважливіші новини в Україні та світі за сьогодні:
9 травня – не перший пам’ятний день, який припав на суворий карантин в Україні. Хоч позаду вже минули Вербна неділя, Великдень і першотравень, українці ще не призвичаїлися до відзначення свят у обмеженому протиепідемічному режимі. Попри те, що держава офіційно скасувала усі масові урочисті заходи, у багатьох містах відбулися акції, ходи пам’яті та групові покладання квітів.
Поліція зазначає, що загалом 9 травня минуло спокійно. Правоохоронці, зазначають у преслужбі Нацполіції, отримали понад 90 повідомлень щодо можливих порушень. Після їхнього відпрацювання, відкрили чотири кримінальні провадження та склали 20 адмінпротоколів.
Бурхливо день минув в Одесі. Кілька агресивно налаштованих громадян напали на репортера “Думской” Олену Балабі на Алеї слави в парку Шевченка. Їй вирвали волосся і вона написала відповідну заяву про злочин.
Сутичка, у якій постраждала журналістка / Фото “Думской”
Одесити масово несли квіти до пам’ятника Невідомому матросу. Поліція пускала всіх, однак потрібно було пройти через металошукач. Багато місцевих жителів прийшли з дітьми.
Людей на Алеї слави зібралося чимало / Фото “Думской”
Маски були не у всіх. Попри те, що поліцейські роздавали їх усім охочим безкоштовно.
Окрім того, невідомі вчинили підлу провокацію: розфарбували стелу із гербом Одеси, що на в’їзді у місто. Забарвлення обрали заборенене: кольори георгіївської стрічки. Однак активісти одразу ж взялись виправляти витівку вандалів.

Continue reading...