Home Ukraine Україна — українською Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв отримав 11 років тюрми з конфіскацією

Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв отримав 11 років тюрми з конфіскацією

307
0
SHARE

У Киргизстані оголосили вирок колишньому президенту країни Алмазбеку Атамбаєву за корупції. Він отримав 11 років та 2 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.
У Киргизстані оголосили вирок колишньому президенту країни Алмазбеку Атамбаєву, якого підозрювали в корупції. Окрім нього, вирок отримала і колишня генеральна прокурорка Киргизстану Індіра Джолдубаєва.
Алмазбека Атамбаєва визнали винним у корупції в справі про звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва у 2013 році, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
Його засудили до 11 років та 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням державних нагород.
У список майна, яке підлягає конфіскації увійшли:
Рішенням суду, колишня генеральна прокурорка Киргизстану Індіра Джолдубаева також визнана винною і засуджена до штрафу в 5 мільйонів сомів (66,6 тисячі доларів). Вона також позбавлена чину державного радника III класу і звання “Заслужений юрист”. Раніше державні обвинувачі просили призначити їй покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. На момент звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва, вона очолювала відділ правового забезпечення апарату президента. У цій справі їй пред’являють звинувачення за дії, вчинені саме в період керівництва відділом президентського апарату.

Continue reading...