Home Ukraine Україна — українською Паводки на заході України: Шмигаль і Аваков розповіли про збитки від стихії

Паводки на заході України: Шмигаль і Аваков розповіли про збитки від стихії

300
0
SHARE

Шмигаль і Аваков перебувають з робочою поїздкою на Івано-Франківщині, яка найбільше постраждала від удару стихії. | СЬОГОДНІ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перебувають з робочою поїздкою на Івано-Франківщині, яка найбільше постраждала від удару стихії.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що станом на ранок через повені постраждало понад 165 населених пунктів. Зруйновано будівлі, понад 110 км автомобільних доріг та 19 мостів.
“Нашим пріоритетом сьогодні є збереження життя і здоров’я людей: евакуація і розміщення людей, які втратили житло”, – зазначив він у Facebook.
Другий пріоритет, з його слів – це розчищення загат, що утворилися через бруд і деревину, яка застрягла біля мостів.
Також, зі слів Шмигаля, зараз в окремих гірських районах опади зменшилися, і ситуація з рівнем води покращується. Але в рівнинній частині вийшла з берегів річка Дністер, частково підтоплені дороги міжнародного значення.
Він також підтвердив, що завтра на позачерговому засіданні уряду буде розглянуто питання про виділення коштів з резервного фонду на першочергові потреби постраждалих регіонів, підкресливши, що через негоду склалася складна ситуація в п’яти областях.

Continue reading...