Home Ukraine Україна — українською "Обов'язок усього народу": президент відповів на петицію про дозвіл виїзду з України...

"Обов'язок усього народу": президент відповів на петицію про дозвіл виїзду з України чоловікам без військового досвіду

125
0
SHARE

Володимир Зеленський нагадав, що захист батьківщини — це обов’язок кожного та що всі громадяни України, згідно з Конституцією, мають рівні права.
Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію із закликом дозволити виїзд із України чоловікам віком від 18 до 60 років, які не мають військового досвіду. Відповідь глави держави з’явилася напередодні, 15 серпня, на сайті офіційного інтернет-представництва президента.
Зеленський нагадав, що захист суверенітету й територіальної цілісності держави — це справа й обов’язок усього народу.
Крім того, всі українці мають рівні права та свободи, які їм гарантує Конституція. Тому для категорії чоловіків без військового досвіду під час російсько-української війни держава не може зробити жодних послаблень.
“Комплектування ЗСУ й інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду й раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку в навчальних військових частинах”, — написав президент.
Зеленський особливо наголосив, що чоловіки без досвіду ведення бойових дій можуть залучатися до оборонних робіт.

Continue reading...