Home Ukraine Україна — українською "Настав ключовий момент". Нова допомога від США

"Настав ключовий момент". Нова допомога від США

112
0
SHARE

Вашингтон додатково виділяє майже два мільярди доларів на військову допомогу Україні. Ще понад мільярд піде на зміцнення безпеки українських сусідів.
Вашингтон додатково виділяє майже два мільярди доларів на військову допомогу Україні. Ще понад мільярд піде на зміцнення безпеки українських сусідів.
Президент США Джо Байден схвалив виділення нового пакету військової допомоги Україні на 675 мільйонів доларів, повідомив голова Пентагону Ллойд Остін на зустрічі контактної групи щодо України на американській військовій базі Рамштайн. Пізніше держсекретар США Ентоні Блінкен, який прибув до України з неоголошеним візитом, оголосив про новий пакет військової допомоги обсягом понад два мільярди доларів, призначену Україні та іншим країнам, яким загрожує Росія. Кореспондент.net розповідає подробиці.

США бачать успіх ЗСУ на полі бою
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у четвер, 8 вересня, що американський лідер Джо Байден схвалив додаткову військову допомогу Україні у розмірі 675 мільйонів доларів.
Оголошення було зроблено на зустрічі з високопоставленими представниками союзників на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, присвяченій підтвердженню їхніх зобов’язань щодо військової підтримки України “у довгостроковій перспективі”. Ця зустріч у Рамштайні стала вже п’ятою від початку повномасштабного вторгнення Росії до України.
“Це вже двадцяте постачання обладнання адміністрацією Байдена із запасів США для України з серпня минулого року”, – зазначив Остін.
За його словами, до цього пакету входять гаубиці, високоточні реактивні снаряди GMLRS, артилерійські боєприпаси, транспортні засоби Humvee, бронемашини швидкої допомоги, протитанкові системи та інші засоби.

#Ukraine: Intense footage of a mixed Foreign/Ukrainian unit in action during a recent Ukrainian offensive, during which a large quantity of US-donated materiel is used; from M1151A1 HMMWV (Humvee) with mounted Browning M2 HMG, to M136A1 AT4-CS AT launchers.pic.twitter.com/uUWInP78Nx
— ???????? Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) September 8, 2022
Глава Пентагона наголосив, що “у війні настав важливий ключовий момент”, оскільки Збройні сили України розпочали контрнаступ. Остін також сказав, що військова підтримка союзниками України окупається. “Ми бачимо очевидний успіх наших зусиль на полі бою”, – заявив американський міністр оборони.
Пентагон увечері опублікував список озброєнь, які нададуть Україні в рамках пакету військової допомоги на 675 мільйонів доларів:
додаткові боєприпаси для HIMARS
чотири 105-мм гаубиці та 36 000 105-мм артилерійських снарядів
додаткові високошвидкісні протирадарні ракети (HARM)
100 броньованих високомобільних багатоцільових колісних машин (HMMWV)
1,5 мільйона набоїв до стрілецької зброї
понад 5000 протитанкових систем
тисяча 155-мм снарядів дистанційних протиброньових мін (RAAM)
додаткові гранатомети та стрілецька зброя
50 БМП
прилади нічного бачення та інше польове обладнання

Вашингтон зосереджен на перемозі України
Пізніше 8 вересня стало відомо, що до Києва з неоголошеним візитом прибув держсекретар США Ентоні Блінкен.

Continue reading...