Home Ukraine Україна — українською Військові експерти про обстріли: що очікує Україну найближчим часом

Військові експерти про обстріли: що очікує Україну найближчим часом

97
0
SHARE

Ракетний терор Росії проти України – чи будуть повторні ракетні обстріли України, скільки залишилось ракет у РФ. Що означає військовий союз РФ і Білорусі, та чи наважиться Лукашенко на вторгнення в Україну – думки експертів.
Росія продовжує показувати свій звірячий оскал. Зранку 10 жовтня Україна зазнала наймасованого ракетного обстрілу з початку повномасштабного російського вторгнення. Окупанти випустили 84 ракети та 24 дронів камікадзе по українських містах, зокрема, по столиці – Києву. 43 ракети і 13 дронів – збито! Та все ж, внаслідок удару 10 осіб загинули, ще 60 – отримали поранення.
Російський президент Володимир Путін обіцяє «повторити», його білоруський колега-посіпака Олександр Лукашенко вихваляється розгортанням спільного з Росією регіонального угруповування. 
Чого чекати Україні найближчим часом? «КП в Україні» поспілкувалася з військовими та політичними експертами.«Калібри» вичерпуються, а ракет типу Х-555 – ще дуже багато
В ГУР повідомили, що ракетні удари по Києву та інфраструктурі українських міст Росія планувала ще з початку жовтня. З цією метою 8 жовтня на аеродром «Оленья» (Саратовська область) з аеродрому «Енгельс» Кольський півострів) перебазували сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 з крилатими ракетами Х-101 та вивели 6 носіїв крилатих ракет з 40 ракетами «Калібр» у Севастополі. 
Цього разу росіяни використовували виключно так звані високоточні ракети типу Х101 і Х505.
– На жаль, очікувати, що у росіян вичерпаються запаси таких ракет – марна справа. «Калібрів» – так, у них залишилось мало виключно морського базування. Але таких ракет, як Х-101 та Х-555 –дуже багато. Х-555- модернізована радянська ракета, у якої збільшена головна частина і дальність польоту. Вона летить на 2500  кілометрів. Ракета Х-101 летить на 1500 кілометрів. Цих ракет ще дуже багато і вони будуть літати до останнього дня війни.

Continue reading...