Home Ukraine Україна — українською Україна очікує 2,5 мільярда євро від ЄС вже наступного тижня – DW...

Україна очікує 2,5 мільярда євро від ЄС вже наступного тижня – DW – 18.11.2022

113
0
SHARE

Київ також розраховує на подальшу підтримку Брюсселя в сферах оборони, відновлення енергетики та повоєнної відбудови.
Україна очікує вже наступного тижня отримати черговий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 2,5 мільярда євро, заявив у п’ятницю, 18 листопада, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками переговорів у Києві з виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє пресслужба уряду.
Питання невідкладної фінансової підтримки України до кінця 2022 року та у 2023 році обговорювалось і на зустрічі Домбровскіса з президентом України Володимиром Зеленським. “Надзвичайно важливою є спроможність України і надалі витримувати агресію Росії, спроможність нашого бюджету витримати фінансові виклики, енергетичну кризу, що спричинена війною”, – цитує президента його пресслужба.
Українські посадовці також привітали ініціативу Єврокомісії щодо виділення Україні в 2023 році ще 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги. “В умовах війни така підтримка є для нас критично необхідною. Надання цих ресурсів Україні дозволить уряду фінансувати видатки, зокрема, на гуманітарну та соціальну сфери”, – зазначив Денис Шмигаль.

Continue reading...