Home Ukraine Україна — українською 21 листопада: Цей день в Україні та в світі

21 листопада: Цей день в Україні та в світі

71
0
SHARE

ДЕНЬ 271 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 271 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 271 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 271 RUSSIAN AGRESSION
21 листопада відзначають Всесвітній день привітань і Всесвітній день телебачення.
В Україні – День гідності та свободи, у Греції – день Збройних сил, в Італії – Мадонна делла Салюте, у Венесуелі – День студента, а у Бразилії – Національний день гомеопатії.
Православ’я: Святкування Собору Архистратига Михаїла.
День Гідності і Свободи
День Гідності і Свободи – свято в Україні, яке щорічно святкується 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, яке святкувалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, доки не було скасовано указом президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День гідності і свободи.
Всесвітній день вітань
Всесвітній день привітань придумали у 1973 році брати-американці Майкл і Браєн Маккомак у розпал холодної війни, у відповідь на конфлікт між Єгиптом та Ізраїлем. День був потрібний як знак протесту проти посилення міжнародної напруженості.
Всесвітній день телебачення
Всесвітній день телебачення був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1996 року, на ознаменування дати проведення в ООН першого Всесвітнього телевізійного форуму в 1996 році.
ООН заснувала цей День, визнаючи зростаючий вплив, який надає телебачення на процеси ухвалення рішень, привертаючи увагу всього світу до конфліктів і загроз миру та безпеці, а також його потенційну роль у фокусуванні уваги на інших великих проблемах, включно з економічними та соціальними питаннями.

Continue reading...