Home Ukraine Україна — українською «Посилює тиск». Єврокомісія запропонувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії

«Посилює тиск». Єврокомісія запропонувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії

101
0
SHARE

Зокрема, серед пропонованих заходів йдеться про санкції проти фізичних і юридичних осіб, проти трьох додаткових російських банків, проти російської пропагандистської машини
Європейський союз «посилює тиск на Росію», запропонувавши 7 грудня дев’ятий пакет санкцій проти Москви через її повномасштабне вторгнення в Україну. Про це оголосила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн.
Зокрема, за її словами, йдеться про санкції проти фізичних і юридичних осіб, проти трьох додаткових російських банків, а також про запровадження нового експортного контролю й обмежень для товарів подвійного призначення, «які можуть бути використані російською військовою машиною», включаючи ключові хімікати, нервово-паралітичні речовини, електроніку та ІТ компоненти.
«Ще майже 200 фізичних і юридичних осіб додано до нашого списку санкцій. Сюди входять як російські збройні сили, так і окремі офіцери та оборонно-промислові підприємства, а також члени Державної думи, Ради федерації, міністри, губернатори та політичні партії.

Continue reading...