Home Ukraine Україна — українською Путін поїде в Мінськ, щоб особисто натиснути на Лукашенка: чого захоче і...

Путін поїде в Мінськ, щоб особисто натиснути на Лукашенка: чого захоче і що отримає – аналіз ISW

122
0
SHARE

Array
Президент Росії Владімір Путін прибуде до Білорусі 19 грудня. Під час свого візиту він зустрінеться з Алєксандром Лукашенком. Аналітики припускають, для чого це диктатору з Кремля.
На думку фахівців з Інституту з вивчення війни, Путін вирушить до Білорусі не просто так. Він намагатиметься тиснути на Лукашенка, щоб він пішов на поступки російсько-білоруської інтеграції.Путін не був у Мінську кілька років
Як зазначають укладачі звіту, востаннє Путін зустрічався з Лукашенком у Мінську ще у 2019 році. Цього разу диктатор з Кремля летить, щоб обговорити питання російсько-білоруської інтеграції, неуточнені військово-політичні питання, а також реалізацію союзних програм.
Нагадаємо, що союзна держава – це наднаціональна угода, яку уклали у 1997 році. Її мета – федеративна інтеграція Росії та Білорусі у рамках спільної структури. Росії цей процес вигідний, адже дозволяє встановлювати контроль над Білоруссю та ручним президентом Лукашенком.Лукашенко знає, чого прагне Путін
Аналітики зауважили, що Лукашенко уже займається створенням інформаційних умов. Їхня мета – відхилити російські інтеграційні вимоги. Додамо, що відповідні дії самопроголошений президент робить ось уже кілька десятиліть.

Continue reading...