Home Ukraine Україна — українською Зеленський обговорив з Нііністе надання Україні танків – DW – 24.01.2023

Зеленський обговорив з Нііністе надання Україні танків – DW – 24.01.2023

119
0
SHARE

Питання того, чи надасть Фінляндія танки Україні, перебуває на стадії обговорення, заявив президент країни Саулі Нііністе під час пресконференції з Володимиром Зеленським у Києві.
Президент України Володимир Зеленський впевнений, що нині російське керівництво готується до реваншу, накопичуючи сили. Про це він заявив у вівторок, 24 січня, на пресконференції із президентом Фінляндії Саулі Нііністе, який перебуває з візитом у Києві.
“Очевидно, що російське керівництво готується до реваншу, накопичує сили. Але також очевидно, що держава-терорист має програти. Сьогодні ми обговорили, що саме потрібно для цього на полі бою для нашої держави. У такому контексті ми обговорювали й участь Фінляндії в коаліції країн у питанні надання Україні сучасних західних танків”, – сказав він.
Своєю чергою президент Саулі Нііністе повідомив, що питання надання Фінляндією Україні танківзнаходиться на стадії обговорення. “Має бути потужна коаліція у Європі, ми обговорюємо змогу вибудувати таку коаліцію. Ми розглядаємо різні варіанти”, – сказав він. При цьому Нііністе зауважив, що Фінляндія знаходиться в унікальному становищі серед країн, які мають “Леопарди”.

Continue reading...