Home Ukraine Україна — українською ISW: Соледар, ймовірно, захоплено окупантами

ISW: Соледар, ймовірно, захоплено окупантами

136
0
SHARE

Російські війська, ймовірно, захопили Соледар, але ця невелика перемога навряд чи віщує швидке оточення Бахмута.
Російські війська, ймовірно, захопили Соледар, але ця невелика перемога навряд чи віщує швидке оточення Бахмута.
Геолокаційні кадри, розміщені 11 і 12 січня, показують, що російські сили, ймовірно, контролюють більшу частину Соледара, якщо не всю, та, ймовірно, витіснили українські сили із західної околиці селища.
Український Генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на селище Сил на Донеччині – населений пункт, розташований більш ніж за кілометр на північний захід від Соледара та за межами колишніх українських позицій.
Український Генеральний штаб та інші високопоставлені військові джерела в основному не повідомляли, що українські сили відбили російські атаки на Соледар 12 січня, як це було раніше.
Російські джерела стверджували, що станом на 12 січня російські сили все ще зачищають Соледар від українських сил, які залишилися.
Російські мілблогери 12 січня розмістили кадри, на яких бійці “Групи Вагнера” вільно гуляють Соледаром, і стверджували, що вони відвідали селище разом із російськими силами.
Міністерство “оборони” (мінвійни) рф не оголосило про захоплення Соледара російськими військами, але прессекретар кремля дмітрій пєсков привітав російські війська з успішними наступальними операціями в селищі.

Continue reading...