Home Ukraine Україна — українською Експрем'єр Ізраїлю: Путін обіцяв не вбивати Зеленського – DW – 05.02.2023

Експрем'єр Ізраїлю: Путін обіцяв не вбивати Зеленського – DW – 05.02.2023

134
0
SHARE

За словами Нафталі Беннетта, на початку вторгнення РФ Москва та Київ вели перемовини за його участі і були згодні на значні поступки, щоб припинити війну. Але після злочинів РФ у Бучі переговори втратили сенс.
Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт розповів про свою участь в переговорах щодо припинення війни між Росією та Україною у першому великому інтерв’ю після відставки, оприлюдненому на його Youtube-каналі у неділю, 5 лютого,
За словами політика, із проханням виступити посередником на початку широкомасштабного вторгнення РФ до нього звернувся президент України Володимир Зеленський, після чого він провів серію окремих переговорів із главами української та російської держав та готував чернетки можливої угоди про припинення вогню. Він уточнив, що погоджував усі свої дії із західними лідерами.
Беннетт зауважив, що у березні 2022 року Москва та Київ були готові розглядати різні варіанти врегулювання конфлікту, включаючи серйозні поступки. Так, експрем’єр стверджує, що на таємних переговорах у Москві 5 березня Володимир Путін нібито погодився не вимагати роззброєння та “денацифікації” України.

Continue reading...