Home Ukraine Україна — українською Зеленський і Байден можуть зустрітися в Польщі (онлайн) – DW – 01.02.2023

Зеленський і Байден можуть зустрітися в Польщі (онлайн) – DW – 01.02.2023

100
0
SHARE

Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден можуть зустрітися в Польщі наприкінці лютого, повідомляють польські ЗМІ. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини середи, 1 лютого.
++11:15++
Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки проводять обшук вдома в олігарха Ігора Коломойського у Дніпрі, повідомляє видання “Українська правда” з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. “Розслідування стосується махінацій навколо “Укртатнафти” та “Укрнафти”. За інформацією джерела, йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 мільярдів гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми», – йдеться в повідомленні.
Читайте також: НАБУ провели обшуки в Ігоря Коломойського у Буковелі – ЗМІ
Тим часом колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив виданню, що СБУ та Державне бюро розслідувань провели обшуки в нього щодо закупівлі французьких гелікоптерів Airbus. “Закінчили обшук щодо аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus 6 річної давнини. Певна річ – нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію”, – сказав він.
Читайте також: Падіння гелікоптера у Броварах: що відомо
++10:52++
Президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден можуть зустрітися в Польщі наприкінці лютого, повідомляє польське видання Dziennik Gazeta Prawna.
До річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну Байден планує відвідати Європу. За даними видання, для приїзду президента США розглядаються два польських міста – Варшава та Жешув.
Не виключено, що туди прибуде й Зеленський, йдеться в повідомленні. За даними українського джерела видання, на зустрічі Зеленський підніме питання гарантій безпеки для України, мирного плану та проведення міжнародної конференції з відбудови країни.
++10:26++
Внаслідок російських обстрілів Донеччини 31 січня загинули четверо жителів: двоє у Бахмуті, по одному в Парасковіївці та Вугледарі. Ще шестеро людей дістали поранення на Горлівському напрямку. Про це у ранковому зведенні повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
++09:57++
Заміна виснажених загонів приватної військової компанії “Вагнер” на звичайні формування збройних сил РФ у районі Бахмута на Донеччині дала змогу Росії продовжити інтенсивні атаки на цій ділянці фронту, пише у своєму щоденному зведенні американський Інститут вивчення війни (ISW). Його аналітики визнали, що їхній прогноз від 27 грудня 2022 року про кульмінацію російських атак на Бахмут виявився неправильним.
В ISW припускають, що міністерство оборони РФ може намагатися повністю вивести “вагнерівців” з-під Бахмута, перекинувши їх на Запорізький напрямок, щоб у разі падіння міста представити російські регулярні війська єдиними переможцями. При цьому американські аналітики зазначають, що російське міноборони, швидше за все, переоцінює свої можливості, і найближчим часом взяття російською армією Бахмута малоймовірне.
++09:30++
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що розглядає можливість надання військової допомоги Україні. В інтерв’ю американському телеканалу CNN його запитали, чи може Ізраїль надати Україні “Залізний купол” для захисту від повітряних атак.

Continue reading...