Home Ukraine Україна — українською У FT написали про нібито контрабанду зброї з України. МЗС вимагає розслідувати,...

У FT написали про нібито контрабанду зброї з України. МЗС вимагає розслідувати, звідки фейк

112
0
SHARE

У МЗС відреагували на публікацію у Financial Times, у якій стверджується, що з України нібито постачається контрабандна зброя. мзс, зброя, контрабанда, Молдова, олег ніколенко
У Міністерстві закордонних справ відреагували на публікацію у Financial Times, у якій стверджується, що з України нібито постачається контрабандна зброя. Спікер МЗС Олег Ніколенко назвав матеріал FT фейком та дезінформацією на користь Росії.
6 лютого видання FT опублікувало матеріал під заголовком “Прем’єр-міністр Молдови закликає до збільшення допомоги ЄС для приборкання контрабанди зброї з України”.
На початку статті зазначається, що Наталія Гаврилиця, нині експрем’єрка Молдови, розповіла журналістам про те, що її країна “спостерігає за збільшенням” контрабанди зброї, людей та товарів з України на тлі війни.
Далі у матеріалі від імені автора йдеться, що “незаконна контрабанда зброї, людей і товарів з України була основним побоюванням для країн ЄС після вторгнення Росії у лютому минулого року, що посилилося величезною кількістю зброї, поставленої до країни за останні 11 місяців, а також збільшенням кількості людей, які прагнуть виїхати.

Continue reading...