Home Ukraine Україна — українською Байден вимагатиме від виробників напівпровідників ділитися надприбутками та забезпечити догляд за дітьми...

Байден вимагатиме від виробників напівпровідників ділитися надприбутками та забезпечити догляд за дітьми працівників

95
0
SHARE

Ідеться про компанії, які отримують субсидії в США.
Адміністрація президента США Джо Байдена у вівторок заявила, що вимагатиме від компаній, які отримують гроші в межах американської програми з виробництва та дослідження напівпровідників вартістю 52 млрд доларів, поділитися надприбутками та поділитися планами того, як вони будуть забезпечувати догляд за дітьми своїх працівників. Наприклад, компанії будуть власним коштом утримувати дитячі садки, які відвідуватимуть діти персоналу. Про це пише Reuters.
Міністерство торгівлі США оприлюднило свої плани щодо початку прийому заявок наприкінці червня на програму субсидування виробництва вартістю 39 мільярдів доларів. Закон також створює 25-відсотковий інвестиційний податковий кредит для будівництва заводів з виробництва мікросхем, що оцінюється в 24 млрд доларів.
“Закон CHIPS відіграє центральну роль у зусиллях адміністрації Байдена щодо повернення виробництва напівпровідників до США. Його успіх є життєво важливим для амбіцій США випередити Китай на світових ринках”, – пише Reuters.
Виробники напівпровідників вже оголосили понад 40 нових проєктів, включаючи майже 200 млрд доларів приватних інвестицій для збільшення внутрішнього виробництва.
Учасники програми, які отримають понад 150 млн доларів прямого фінансування, “будуть зобов’язані поділитися з урядом США частиною будь-яких грошових потоків або прибутків, які перевищують прогнози заявника на узгоджений поріг”, йдеться в повідомленні департаменту.

Continue reading...