Home Ukraine Україна — українською До Києва прибуде прем'єр Японії Фуміо Кісіда (онлайн) – DW – 21.03.2023

До Києва прибуде прем'єр Японії Фуміо Кісіда (онлайн) – DW – 21.03.2023

89
0
SHARE

Прем’єр Японії Фуміо Кісіда прибуде у вівторок до Києва з неоголошеним раніше візитом. Він, зокрема, планує зустрітися з Володимиром Зеленським. Новини дня.
Війна Росії проти України – новини вівторка, 21 березня (оновлюється).
++08.56++
За минулу добу російські окупанти обстрілювали населені пункти Херсонської області 66 разів, унаслідок цього одна людина загинула, сімох поранено, серед них дитина, повідомляє обласна військова адміністрація. “За інформацією Херсонської ОВА, російські загарбники 66 разів атакували мирні населені пункти Херсона. Випустили 393 снаряди з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків, дронів, авіації, СПГ і АГС”, – ідеться в повідомленні. Окупанти тричі обстріляли житлові квартали Херсона. У результаті пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки.
++08.39++
Зміцнення та розвиток відносин з Росією є “стратегічним вибором Китаю”, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. “Курс Китаю на зміцнення стратегічної взаємодії з Росією є непорушним”, – передає позицію голови держави МЗС КНР. Міністерство також зазначає, що обидві країни “виступають за багатополярність миру та демократизацію міжнародних відносин”.
Також під час зустрічі з Путіним Сі наголосив, що його країна готова “продовжувати конструктивну роль” у політичному врегулюванні війни РФ проти України. “У нещодавно опублікованій “Позиції Китаю щодо політичного врегулювання української кризи” підтверджено необхідність політичного врегулювання та відмови від мислення “холодної війни” та односторонніх санкцій”, – йдеться у повідомленні МЗС. У відомстві додали, що сторони “провели ґрунтовний обмін думками щодо українського питання”, а Путін запевнив, що РФ “завжди відкрита для переговорного процесу” та “з повагою ставиться до конструктивної ролі Китаю”.

Continue reading...