Home Ukraine Україна — українською Зведення Генштабу: ЗСУ за добу відбили понад 120 атак ворога

Зведення Генштабу: ЗСУ за добу відбили понад 120 атак ворога

119
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
За минулу добу українські захисники відбили понад 120 ворожих атак на 5 напрямках.

Протягом доби противник завдав 21 авіаційний та 9 ракетних ударів. Один з них –  по місту Слов’янськ. Втрат серед жителів немає, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Інший ракетний удар прийшовся на Краматорськ, по об’єкту цивільної інфраструктури. Пошкоджено 7 багатоповерхівок та 3 приватні авто. Серед цивільного населення втрат немає. Також ворог здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Основною метою противника протягом минулої доби залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджувади свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Українські захисники відбили понад 120 атак окупантів на зазначених напрямках.

Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів. Серед них – Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка, Попівка, Студенок та Тур’я Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка на Чернігівщині, а також  Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка Харківської області.

Continue reading...