Home Ukraine Україна — українською Поглиблення енергетичного партнерства: міністр економіки Німеччини планує відвідати Україну

Поглиблення енергетичного партнерства: міністр економіки Німеччини планує відвідати Україну

161
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Україна та Німеччина планують поглибити енергетичне партнерство та зафіксувати нові задачі під час візиту в Україну віцеканцлера, міністра економіки ФРН Роберта Габека.

Про це розповів заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков, передає Укрінформ.

«Ми сподіваємося, що під час найближчого візиту міністра Габека в Україну ми підпишемо додаткове енергетичне партнерство. Зробимо оновлення», – сказав заступник міністра.

Він не став конкретизувати строки майбутнього візиту, але запевнив, що «візит буде дуже скоро».

Демченков пояснив, що до енергетичного партнерства, яке було розпочато два роки тому, планується додати питання відновлення енергетики України. Це питання обговорили, закрема, глава Міненерго України Герман Галущенко та міністр економіки ФРН Роберт Габек під час їх зустрічі на полях 9-г Берлінського енергетичного діалогу. Вони погодилися з необхідністю оновити запоатковане 2 року тому партнерство з урахуванням нинішньої ситуації.

Українська сторона наразі говорить про нову енергетичну стратегію, про можливість для німецького бізнесу входити в різні проєкти, сказав Демченков.

Continue reading...