Home Ukraine Україна — українською Не обов'язково постачання напряму: звідки Росія могла брати китайські компоненти

Не обов'язково постачання напряму: звідки Росія могла брати китайські компоненти

291
0
SHARE

Array
В Офісі Президента повідомили, що українські військові знаходять все більше китайських компонентів у російській зброї. Можливо, у такий спосіб Китай промацує грунт для постачання агресору озброєння.
Зважаючи на мляву реакцію світу і неспроможність швидко забезпечити Україну усім необхідним, Китай, напевно, все більше переконується в тому, що Тайвань – не така вже й недосяжна ціль, як здавалося на перший погляд. А все-таки базовий сценарій для Китаю полягає в тому, що Тайвань повинен реінтегруватися мирним шляхом. Про це 24 Каналу сказав політолог Андрій Вігірінський.
Від варіанту мирного врегулювання китайці не відходять. Але з кожним кроком політичної ескалації з питань визнання Тайваню як суверенної країни, вони балансують військовими навчаннями, тим самим демонструючи готовність дійти до обєднання Китаю і Тайваню силовим шляхом.
“Питання Тайваню поки дозріває. І навчання КНР, і навчання, які організовує Росія – вони рухаються у напрямку готовності підтримати Китай у випадку зіткнення на полі бою за Тайвань”, – каже Вігірінський.Як у Росію можуть потрапляти китайські компоненти
Що ж до постачання компоненті, говорить політолог, це закономірність, від якої ми нікуди не подінемося. Її доведеться приймати як ту форму глобалізованого економічного світу, в якій частина продукції, яка вироблялася у Китаї – через дешевизну собівартості, низької заробітної плати масовості виробництва – так чи інакше має походження з Китаю.
Як наслідок ця продукція може потрапляти на світові ринки – не безпосередньо шляхом постачання Китаю в Росію, а через треті країни. До прикладу, ОАЕ придбали певні компоненти подвійного призначення, а потім вони потрапили до Росії.

Continue reading...