Home Ukraine Україна — українською Україна та Польща – поруч назавжди: головне з промов Зеленського та Дуди...

Україна та Польща – поруч назавжди: головне з промов Зеленського та Дуди у Варшаві

128
0
SHARE

Array
Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда виступили зі спільною промовою на площі перед Королівським замком, у Варшаві. Українці почули потужні слова підтримки.
Під час виступу український лідер наголосив, що “вільна Україна – це гарантія свободи сусідів по ЄС”. Своєю чергою його колега Анджей Дуда заявив, що “Україна та Польща – поруч назавжди і Росії не вдасться розділити цей союз уже ніколи”. 24 Канал зібрав головне з промов лідерів. “Вам не вдасться нас посварити”
Москва більше не зможе посварити поляків та українців – переконаний польський президент. Він наголосив, що поляки та українці – великі народи.
Великі народи у найважливіші моменти історії здатні переступати через найбільші відмінності, які їх розділяють, і разом дивитися в майбутнє. А ми – поляки та українці – великі народи. У нас велика історія, культура та прекрасне майбутнє. Саме тому ми не боїмося говорити навіть про найскладніші моменти нашої історії,
– зазначив Анджей Дуда.
Лідер також зазначив, що в минулому обидва народи зробили багато помилок, за які заплатили велику ціну. І попри те, що загарбники не раз намагалися посварити поляків та українців, тепер вони надсилають сигнал до Москви про те, що їй більше не вдасться розділити ці народи.

Continue reading...