Українські військові проводять рейди на лівому березі Херсонської області: карти боїв ISW

105
0
SHARE

Сили спеціальних операцій Збройних сил України атакують лівий берег Херсонської області
Ситуація у Луганській та Харківській областях
20 травня російські війська продовжували обмежені наземні атаки в районі Кремінної. Український Генштаб повідомив, що окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки Луганської області (12 км на південь від Кремінної). Російський блогер стверджував, що війська РФ вели штурм у районі Серебрянського лісу та просувались у бік Григорівки (11 км на південь від Кремінної). Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий, 20 травня, заявив, що темпи російських штурмів на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна за останній місяць знизилися з п’яти-семи щоденних до одного.
Російські джерела стверджували, що 19 травня українські війська провели невдалі контратаки, щоб повернути втрачені позиції поблизу Масютівки (13 км на північний схід від Куп’янська). ISW досі не спостерігає візуального підтвердження захоплення росіянами Масютівки чи створення російського плацдарму на західному березі річки Оскіл.
Бої у Донецькій області
Українські та російські джерела повідомляли, що бої тривають на північному та південному флангах Бахмута в напрямках Іванівське (6 км на захід від Бахмута), Ступочки (13 км на південний захід від Бахмута) та Біла Гора (12 км на південний захід від Бахмута). 19 травня українські сили повідомили, що вони відбили близько чотирьох квадратних кілометрів додаткової території поблизу Бахмута, а російські джерела стверджували, що ЗСУ продовжують проводити локалізовані атаки поблизу Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута). Українські контратаки на північ, захід, і на південний захід від Бахмуту ускладнить будь-яке подальше просування Росії за Бахмут найближчим часом.

Continue reading...